Αρχική / Οικονομία / Ο Τομ Μπάρακ… ξαναχτυπά: «Παράλογο» το αδιέξοδο με τα F-35, παράθυρο για επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα

Ο Τομ Μπάρακ… ξαναχτυπά: «Παράλογο» το αδιέξοδο με τα F-35, παράθυρο για επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία και ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία, Τομ Μπάρακ, υπερασπίστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν, απορρίπτοντας ότι εξισώνει το Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ ή ότι αλλάζει η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή, ενώ τοποθετήθηκε και για την Τουρκία, τα F-35 και τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή.

Απαντώντας γραπτώς σε ερωτήσεις στο Fox News, ο Τομ Μπάρακ επέμεινε ότι οι τοποθετήσεις του αντανακλούν «ρεαλισμό» και όχι αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, παρά την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, ενώ υποστήριξε ότι στη Μέση Ανατολή έχουν αποδώσει μόνο «ισχυρά καθεστώτα ηγεσίας».

Τόνισε, δε, ότι η προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ για «ειρήνη μέσω ισχύος»…

Περισσότερα…