Αρχική / Κοινωνία / Λευκάδα: Από τις φυλακές η εντολή για τη βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία – Πώς έδρασε η συμμορία των οκτώ

Λευκάδα: Από τις φυλακές η εντολή για τη βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία – Πώς έδρασε η συμμορία των οκτώ


Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε σπίτι επιχειρηματία, στη Λευκάδα, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, το λεγόμενο «ελληνικό FBI».

Η υπόθεση είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του επιχειρηματία. Ο μηχανισμός περιείχε περίπου 10 κιλά εκρηκτικής ύλης και, σύμφωνα με τις Αρχές, θα μπορούσε να προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη καταστροφή και ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο, η βόμβα δεν εξερράγη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε, όμως το βράδυ το φιτίλι, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έσβησε, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τον εκρηκτικό μηχανισμό εντόπισε ο 43χρονος επιστάτης του σπιτιού, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομένων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν πλέον χαρτογραφήσει τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, από τον σχεδιασμό της επίθεσης έως και την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να είχαν πραγματοποιήσει κατόπτευση του χώρου, να είχαν φροντίσει για την ενοικίαση οχήματος και στη συνέχεια να είχαν μεταβεί στo σπίτι προκειμένου να τοποθετήσουν τον μηχανισμό.

Συνολικά, η οργάνωση φέρεται να αποτελείται από οκτώ άτομα. Οι έξι συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες σε διαφορετικές περιοχές, μεταξύ άλλων στον Πειραιά, το Μενίδι, τη Νίκαια, το Πέραμα, την Αίγινα και το Αγκίστρι. Πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρονται να εκτελούσαν εντολές δύο κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Μάλιστα, τρεις από τους συλληφθέντες φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, εκρηκτικά και ληστείες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ρόλος των δύο κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, οι οποίοι φέρονται να έδωσαν την εντολή για την επίθεση. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για δύο πρόσωπα που είναι γνωστά στις Αρχές και έχουν διαδρομή στον χώρο του ποινικού εγκλήματος.

Ο ένας από τους δύο φέρεται να έχει εμπλακεί σε σειρά σοβαρών υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, του έχει αποδοθεί επίθεση με μαχαίρι μέσα στις φυλακές σε βάρος Αλβανού ποινικού.

Ο δεύτερος κρατούμενος που φέρεται να έδωσε εντολή για την επίθεση, κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Μάιο του 2025 φέρεται να είχε δολοφονήσει έναν συμπατριώτη του αλβανικής καταγωγής, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά.

 





Source link