Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: Τα απολαυστικά μπαμπαδάκια και από που προέρχονται

1210

ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙ

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία που έχουν τα μπαμπαδάκια.

Το μπαμπά με ρούμι, που στο ξεκίνημά του ήταν μπαμπά με μάλαγα (γλυκό κρασί), είναι δημιουργία του Νικόλα Στόρερ, ζαχαροπλάστη του βασιλιά Στανισλάς της Πολωνίας, του οποίου η κόρη παντρεύτηκε τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ΄ και τοποθετείται χρονικά στο τέλος του 18ου αιώνα.

Ο Στανισλάς ζούσε στην εξορία και δεν είχε δόντια. Όταν του έστειλαν μια πολωνέζικη μπριός που είχε στεγνώσει, ο Στόρερ την πότισε με κρασί της Μάλαγας που είχε αρωματίσει με κρόκο (σαφράν) και πρόσθεσε κρέμα ζαχαροπλαστικής, σταφίδες και φρέσκα σταφύλια.

Αν και ορισμένοι θέλουν το όνομά του να προέρχεται από τον Αλί Μπαμπά, που διάβαζε εκείνη την εποχή ο Στανισλάς, στην πραγματικότητα το όνομα αυτού του πολωνο-ρωσικού γλυκού προέρχεται από τη γνωστή λέξη «μπαμπούσκα» (μπάμπσκα ή μπάμπσια στα πολωνικά), που σημαίνει γιαγιά.

Η Ροδούλα φτιάχνει τα ωραιότερα μπαμπαδάκια για σας!

Τα γλυκά της εταιρείας ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε. είναι… μπροστά! Σε γεύση και ποιότητα! Δοκιμάστε τα!