Αρχική / Οικονομία / Γκαλιμπάφ: Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν περισσότερα χρήματα αλλά κάνουν στρατηγικά λάθη

Γκαλιμπάφ: Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν περισσότερα χρήματα αλλά κάνουν στρατηγικά λάθη

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, παραδέχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στρατιωτικά πολύ ισχυρότερες, αλλά προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ισχυρά αντίποινα εάν οι εχθροπραξίες κλιμακωθούν.

Ενώ παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις του πολέμου, ο Γκαλιμπάφ υποστήριξε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης το Ιράν έχει ενισχύσει τη στρατιωτική του ετοιμότητα και τις στρατηγικές του ικανότητες.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Αν κάνουν έστω και το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε με ισχύ», δήλωσε ο Γκαλιμπάφ, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας εν μέσω εύθραυστων διαπραγματεύσεων για εκεχειρία. Υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με παλαιότερες συγκρούσεις.

«Είμαστε σίγουρα πολύ…

Περισσότερα…