Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σκληρή επίθεση του προέδρου της La Liga Ισπανίας κατά του Ινφαντίνο

Σκληρή επίθεση του προέδρου της La Liga Ισπανίας κατά του Ινφαντίνο


Μπορεί η Ισπανία να κατέκτησε το Μουντιάλ 2026, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον πρόεδρο της La Liga Χαβιέ Τέμπας να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο για όσα έχουν να κάνουν με αποφάσεις του για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα με το Μουντιάλ 2026. Ο Χαβιέ Τέμπας παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική La Gazzetta dello Sport και τα «έψαλε» στον Τζιάνι Ινφαντίνο.
«Ο Ινφαντίνο πρέπει να φύγει. Καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου δείχνουν ότι δεν εργάζονται ποτέ για το καλό του ποδοσφαίρου. Κοιτάζουν μόνο το δικό τους μέλλον και τα δικά τους συμφέροντα», τόνισε ο Χαβιέ Τέμπας. Αν μη τι άλλο πρόκειται για σκληρά λόγια.

Όμως ο Χαβιέρ Τέμπας δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Συνέχισε την επίθεση τον Ινφαντίνο σχετικά με το ενδεχόμενο να αυξηθούν σε 64 οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε τελική φάση Μουντιάλ: «Αυτή η αύξηση δεν έχει νόημα. Η ποδοσφαιρική βιομηχανία δεν αφορά μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο σημαντικό κι αν είναι. Καταστρέφουν τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου, η οποία δημιουργεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, για μια διοργάνωση που διαρκεί 40 ημέρες και περιλαμβάνει μόνο μια μειοψηφία παικτών. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες μας για το ημερολόγιο των αγώνων. Και τώρα θέλουν να διοργανώσουν ένα Μουντιάλ με 64 ομάδες. Χρειαζόμαστε λιγότερες εθνικές ομάδες και καλύτερη προστασία για το εγχώριο ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι παίρνουν ανεύθυνες αποφάσεις».

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της La Liga δεν βλέπει περίπτωση ήττας του Ινφαντίνο στις εκλογές της FIFA, επειδή «δεν υπάρχει υποψήφιος της αντιπολίτευσης, κανείς δεν θέλει να ρισκάρει την περίπτωση ήττας. Αυτό είναι το σύστημα, και είναι ένα σύστημα που είναι άρρωστο στην πηγή του».
Και κατέληξε με νέα επίθεση ενταντίον του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο:
«Αυτές τις μέρες εδώ στην Αμερική έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να κατηγορούν τον Ινφαντίνο, καθώς δεν συμφωνούν με αυτά που κάνει. Το λένε, αλλά μετά δεν κάνουν τίποτα. Δεν ξέρω αν η σιωπή ή η συνενοχή είναι χειρότερη, γιατί όσοι σιωπούν έχουν πλήρη επίγνωση της ζημιάς που υφίσταται το ποδόσφαιρο».





Source link