Αρχική / Κόσμος / Πολύνεκρο τροχαίο στην Ελβετία με τουριστικό λεωφορείο – Ολλανδοί τα θύματα

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ελβετία με τουριστικό λεωφορείο – Ολλανδοί τα θύματα


Αρκετοί άνθρωποι φέρονται νεκροί έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στην Ελβετία. Ολλανδικό τουριστικό λεωφορείο ανατράπηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλοί τραυματίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 48 άτομα (δεν έχει επιβεβαιωθεί) και πως είχαν προορισμό την Αυστρία, που ήταν η έδρα τους. Για την Πέμπτη είχαν προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα τοπικά, αλλά και ολλανδικά ΜΜΕ, το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ των περιοχών Σους και Τσερνέτς. Δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή άλλων οχημάτων στο δυστύχημα.

Λίγο πριν από τις 20:10, η Αστυνομία του Καντονιού Γκράουμπιντεν ανακοίνωσε ότι αρκετά άτομα έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο. Υπήρξαν επίσης αρκετοί τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «20 Minuten», το τουριστικό λεωφορείο ανήκε σε ολλανδική εταιρεία.

Όπως δήλωσε η αστυνομία του καντονιού, λίγο πριν από τις 20:00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), το όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα ήταν τουριστικό λεωφορείο.

Λόγω του ατυχήματος, ο δρόμος μεταξύ Τσερνέτς και Σους έκλεισε. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Γκράουμπιντεν, δεν υπάρχει διαθέσιμη εναλλακτική διαδρομή (παράκαμψη). Ασθενοφόρα και ελικόπτερα διάσωσης έχουν ήδη αποχωρήσει από το σημείο.

Προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Καντονιού των Γκριζόν δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι το λεωφορείο κινούνταν από το Τσερνέτς προς το Σους στις 16:45. Προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα, στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά και κατέληξε να ανατραπεί στη δεξιά του πλευρά.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το όχημα ήταν ένα ολλανδικό τουριστικό λεωφορείο «τυπικού μεγέθους» με πολλούς επιβάτες. Ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να προσδιοριστεί προς το παρόν, είπε. Ενώ σημείωσε ότι η αιτία της πρόσκρουσης στο προστατευτικό κιγκλίδωμα παραμένει ασαφής και αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προς το παρόν, διεξάγεται έρευνα για την ανασύνθεση της αλληλουχίας των γεγονότων. Η απομάκρυνση του λεωφορείου θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και πριν από τις εργασίες επισκευής του οδοστρώματος.

Ολλανδοί τα θύματα στο τροχαίο

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ολλανδικής εταιρείας Oad που διαχειριζόταν το λεωφορείο, «οι επιβάτες που ενεπλάκησαν είναι αναμφίβολα Ολλανδοί πελάτες της Oad».

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τίποτα για τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών. Επίσης, δεν γνωρίζουμε, για παράδειγμα, αν το λεωφορείο ήταν πλήρες».

«Όλοι είναι συγκλονισμένοι και όλοι ανησυχούν βαθύτατα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Είναι φρικτό. Ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα σαφήνεια, αλλά προς το παρόν εναπόκειται στις αρχές να διερευνήσουν τι συνέβη».

Η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf αναφέρει ότι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Oad πραγματοποιεί οργανωμένα ταξίδια με λεωφορείο σε όλη την Ευρώπη.

Το Γκράουμπιντεν είναι το ανατολικότερο και μεγαλύτερο καντόνι της Ελβετίας και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.





Source link