Αρχική / Κόσμος / Ουκρανία – Ρωσία: Εκατέρωθεων επιθέσεις στη Σεβαστούπολη και στο λιμάνι Ισμαήλ

Ουκρανία – Ρωσία: Εκατέρωθεων επιθέσεις στη Σεβαστούπολη και στο λιμάνι Ισμαήλ


Στη Σεβαστούπολη, μεγάλο λιμάνι της προσαρτημένης από το 2014 στη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε εκ νέου εξαιτίας επιδρομών ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, δήλωσε πως η διακοπή του ρεύματος οφειλόταν σε «μαζική» επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η διακοπή του ρεύματος στη Σεβαστούπολην οφειλόταν σε «μαζική» ουκρανική επίθεση

Ο κυβερνήτης Ραζβαζάγεφ πρόσθεσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα «απωθούσε» την επίθεση και ότι ειδικοί «αποτιμούσαν» τις ζημιές.

Ρωσική επιδρομή

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του λιμανιού της Ιζμαήλ, στη νοτιοδυτική ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού, κατά τη διάρκεια της νύχτας χθες Τετάρτη προς σήμερα Πέμπτη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε υποδομές και να εκδηλωθεί πυρκαγιά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές μέσω Telegram.

Στην Ιζμαήλ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία, βρίσκεται το μεγαλύτερο ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη και μέσω αυτού εξάγονται σιτηρά και άλλα αγαθά.

Πηγή: ΑΠΕ





Source link