Περίπου δέκα εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην ουκρανική πρωτεύουσα, προτού καν κηρυχτεί συναγερμός ενόψει ρωσικής πυραυλικής επιδρομής από τις αρχές (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο στο Χ, κάτω).
Οι εκρήξεις, οι οποίες ενεργοποίησαν συναγερμούς σταθμευμένων οχημάτων, έγιναν πριν από τον συναγερμό που κήρυξε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, προειδοποιώντας εναντίον της εκτόξευσης ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων που κατευθύνονταν στις περιφέρειες του Κιέβου και της Τσερνίχιβ (βόρεια).
Οι εκρήξεις ενεργοποίησαν συναγερμούς οχημάτων πριν από τον συναγερμό που κήρυξε η ουκρανική πολεμική αεροπορία
#BREAKING 🇷🇺🇺🇦 Russian Ballistic missiles have struck an energy facility in the city of Kyiv causing power outages and problems with water supplies in parts of the city. pic.twitter.com/tF2df2FK3t
— Heyman_101 (@SU_57R) September 23, 2026
Χθες Τετάρτη, σειρά ρωσικών πληγμάτων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους στην Ουκρανία και προκάλεσε πυρκαγιές στο Κίεβο.
Η ουκρανική πρωτεύουσα, που έχει περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους, συνεχίζει να υφίσταται ρωσικές επιδρομές, ειδικά με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης, ιδιαίτερα σφοδρές τα τελευταία 24ωρα, με φόντο την κλιμάκωση των πληγμάτων που ανταλλάσσουν τα δυο εμπόλεμα κράτη.
Kyiv. A fire has broken out after powerful explosions.
russia is nothing but a terrorist state. https://t.co/6ZUHmCHDg9 pic.twitter.com/C3LRd65XzE
— UAVoyager🇺🇦 (@CrimeanVoyager) September 23, 2026
Δεν θα «κάνει παύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε χθες Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να «κάνει παύση» του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας.
Πηγή: ΑΠΕ









