Ο Ραούλ Ασένσιο απασχολεί και πάλι την ισπανική Δικαιοσύνη με την συμπεριφορά του, καθώς αυτή την φορά ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο 23χρονος άσος της «βασίλισσας» βρέθηκε θετικός στον έλεγχο αλκοτέστ που του έκαναν αστυνομικοί, στην Γκραν Κανάρια στις 16 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ασένσιο είχε ξεπεράσει τέσσερις φορές το επιτρεπτό όριο αλκοόλ, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και σήμερα έγινε η δίκη.
Ο άσος της ισπανικής ομάδας παραδέχθηκε ότι είχε πιει πολύ και στη συνέχεια οδήγησε και το δικαστήριο αποφάσισε την αφαίρεση της άδειας οδήγησης του Ασένσιο ενώ του επέβαλε και βαρύ πρόστιμο ύψους 14.400 ευρώ.
Οι ισπανικές ιστοσελίδες ζήτησαν από την Ρεάλ Μαδρίτης να σχολιάσει τις εξελίξεις, αλλά η «βασίλισσα» δεν πήρε επίσημη θέση επί του θέματος.
Real Madrid defender Raul Asencio has been convicted of driving while nearly four times over the legal alcohol limit.
Asencio, 23, admitted to driving while under the influence of alcohol during a trial at the High Court of Justice of Las Palmas de Gran Canaria on August 19. He… pic.twitter.com/KQl34yZkXJ
— The Athletic | Football (@TheAthleticFC) September 2, 2026
Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ραούλ Ασένσιο έχει μπλεξίματα με το νόμο, καθώς ο αμυντικός της Ρεάλ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για άλλη υπόθεση.
Η δίκη θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και η κατηγορία που βαραίνει τον Ασένσιο αλλά και τρεις πρώην συμπαίκτες του στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ, είναι η δημοσιοποίηση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.
Δύο νεαρές κοπέλες, η μία μάλιστα ανήλικη, είχαν κατηγορήσει πριν από δύο χρόνια τον Ασένσιο και τους άλλους τρεις παίκτες των τμημάτων υποδομής της «βασίλισσας» (εκείνη την περίοδο) και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στην Ισπανία.
Ο εισαγγελέας μάλιστα είχε ζητήσει πριν από έναν χρόνο την επιβολής φυλάκισης 2,5 χρόνων στον Ασένσιο και τους άλλους κατηγορούμενους.
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι τα δύο φερόμενα θύματα της υπόθεσης απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον του Ασένσιο, ωστόσο δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάσισε σε συνεδρίαση του Ιουλίου, πως παρά την απόσυρση των κατηγοριών, ο άσος της «βασίλισσας» πρέπει να περάσει από δίκη.
Ο Ασένσιο έχει αρνηθεί από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες για την δημοσιοποίηση του βίντεο κι εξακολουθεί να τονίζει πως είναι αθώος.









