Αρχική / Πολιτική / Νέα Αριστερά: Απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση των υποκλοπών για την παρακολούθηση Κούλογλου

Νέα Αριστερά: Απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση των υποκλοπών για την παρακολούθηση Κούλογλου


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «καθώς έχει καταντήσει τη χώρα μας πεδίο δράσης κάθε λογής κατασκόπων και ξένων συμφερόντων που παραβιάζουν τα δικαιώματα πολιτών στην Ελλάδα», εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είχε πέσει θύμα του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO, η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι οι χρονικές συμπτώσεις για το χακάρισμα του Κούλογλου «κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι».

«Η πρώτη μόλυνση του κινητού του Στέλιου Κούλογλου έγινε τον Οκτώβριο του 2022. Τότε ετοιμάζονταν επισκέψεις της Επιτροπής σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ο ευρωβουλευτής βρισκόταν στην Ελλάδα για νοσηλεία και συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο και θύμα του Predator, Θανάση Κουκάκη. Η δεύτερη μόλυνση συνέβη τον Μάρτιο του 2023, όταν τα μέλη της Επιτροπής PEGA, ανάμεσά τους και ο Στέλιος Κούλογλου, συνέγραφαν την τελική της έκθεση» προσθέτει η Νέα Αριστερά.

«Τα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από την υποκλοπή, απέκτησαν πρόσβαση σε επικοινωνίες και ευαίσθητα δεδομένα της πολιτικής δραστηριότητας και της προσωπικής ζωής του Στέλιου Κούλογλου» υπογραμμίζουν από την Πατησίων, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για μείζον σκάνδαλο που αφορά Έλληνα εκλεγμένο, για το οποίο οι δικαστικές αρχές πρέπει να κινηθούν χωρίς καθυστερήσεις».

«Την ώρα που η κυβέρνηση παίζει το κακοστημένο θέατρο περί πάταξης της εγκληματικότητας, αποκαλύπτεται ότι εταιρείες που πουλούν ή/και χειρίζονται κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης δρουν ανενόχλητες στη χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.



Source link