Η Αργεντινή υπέταξε την Αγγλία με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ξανά ο πρωταγωνιστής του αγώνα με τη φανέλα της «Αλμπισελέστε» και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ο «Pulga» μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το φινάλε του ματς, έστειλε το μήνυμά του στους φιλάθλους της Αργεντινής, αναφέροντας ότι αυτή η ομάδα δεν απογοητεύει ποτέ. Ταυτόχρονα, σχολίασε και το πώς νιώθει, αφού προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μέσι
«Αν και ήταν απλώς ένα παιχνίδι, βιώσαμε ξεχωριστά συναισθήματα· το νιώσαμε από την πρώτη κιόλας νότα του ύμνου. Ο κόσμος ήθελε αυτή τη νίκη περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της σημασίας που έχει το να αντιμετωπίζεις την Αγγλία σε έναν ημιτελικό και να φτάνεις σε έναν ακόμη διαδοχικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να προσπαθεί. Τα δώσαμε όλα, παίζοντας ποδόσφαιρο και δείχνοντας πάθος, και βρισκόμαστε σε έναν ακόμη τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τους περιορίσαμε στο δικό τους μισό του γηπέδου και δείξαμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στην κανονική διάρκεια, χωρίς να χρειαστεί παράταση. Είχαμε την ψυχραιμία και τον χαρακτήρα να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ. Το απολαύσαμε πραγματικά.
Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που μπορώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή χαρά στον λαό της Αργεντινής. Κανένας Αργεντινός δεν ήθελε να χάσει αυτό το ματς. Ήταν απίστευτος ο τρόπος που εξελίχθηκε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη σημασία που είχε ο ημιτελικός απέναντι στην Αγγλία. Κανείς δεν ήθελε να χάσει σήμερα –χωρίς να θέλω να προσθέσω κάτι προσωπικό– αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Είμαι ευγνώμων, γιατί προερχόμαστε από μια κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου –είτε αρέσει στον κόσμο είτε όχι, ό,τι κι αν λένε– και τώρα φτάσαμε ξανά στον τελικό. Αυτή η ομάδα το αξίζει· δεν είναι τυχαίο. Τώρα θέλω να το απολαύσω. Δεν μιλάω για το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο ή κάτι τέτοιο. Αυτή η ομάδα δίνει πάντα τα πάντα και δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Παίζουμε σε έναν ακόμη τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα γίνει ό,τι θέλει ο Θεός, για άλλη μια φορά…
Είναι καλό να μην κάνουμε συγκρίσεις· ο Ντιέγκο ήταν πραγματικά σπουδαίος. Ποτέ δεν θέλησα να συγκριθώ μαζί του· για μένα, είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Μοιραστήκαμε υπέροχες στιγμές. Το 2010, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε μια φανταστική πορεία. Μιλούσαμε για τους αντιπάλους, για τα παιχνίδια εκείνης της διοργάνωσης. Σήμερα, όπου κι αν βρίσκεται, θα είναι χαρούμενος απολαμβάνοντας όλα αυτά, λόγω της σημασίας που είχε η εθνική ομάδα για εκείνον, καθώς άφησε πίσω του μια κληρονομιά. Είναι ένα δώρο γι’ αυτόν».









