Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα σε Λάρισα, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρο

Καιρός: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα σε Λάρισα, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρο


Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα, στη Λάρισα καθώς και Κεντρική Βόρεια Εύβοια και Σκύρο ήχησε το 112 το μεσημέρι της Παρασκευής, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 24-07-26 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25-07-26 στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για τη Περιφερειακή Ενότητα της Φθιώτιδας, αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνική δραστηριότητα από τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα και για τις επόμενες 12 ώρες.

Αντίστοιχο μήνυμα στο κινητό τους έλαβαν οι κάτοικοι της Λάρισας, της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, καθώς και της Σκύρου.

Ακολούθησε μήνυμα του 112 για τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, με ανάλογες συστάσεις προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.



Source link