Αρχική / Κόσμος / Ιταλία: 43χρονος άνδρας στη Μπολόνια πέθανε από ανακοπή καρδιάς την ώρα αστυνομικού ελέγχου

Ιταλία: 43χρονος άνδρας στη Μπολόνια πέθανε από ανακοπή καρδιάς την ώρα αστυνομικού ελέγχου


Ένας 43χρονος άνδρας μαροκινής καταγωγής έχασε τη ζωή την Κυριακή 19 Ιουλίου στην περιοχή Πιλάστρο της Μπολόνια ενώ υφίστατο αστυνομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν το 113, αφού ο άνδρας είχε γίνει βίαιος στον χώρο του πάρκινγκ.

Άλλες πηγές περιγράφουν τον άντρα να ήταν σε σύγχυση.

Για τον λόγο αυτό, εκτός από την αστυνομία,  είχε κληθεί και ασθενοφόρο.

Μόλις έφτασαν, οι  αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και του έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη. Παράλληλα, μάρτυρες αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε και σπρέι πιπεριού.

Το θύμα, μετά από λίγο, υπέστη ανακοπή καρδιάς και όλες οι προσπάθειες παροχής βοήθειας αποδείχθηκαν μάταιες.

 Βίντεο δείχνει τον θάνατο ενός άνδρα με χειροπέδες

«Βοήθεια, σταματήστε, σταματήστε». Οι κραυγές του νεκρού έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Το βίντεο δείχνει δύο αστυνομικούς να ακινητοποιούν τον 43χρονο Μαροκινό με το πρόσωπο προς τα κάτω, τραβώντας τα χέρια του πίσω από την πλάτη του σε μια προσπάθεια να του περάσουν χειροπέδες.

Ένας τρίτος άνδρας, πιθανώς κάτοικος της περιοχής, βοηθά τους αστυνομικούς κρατώντας τους αστραγάλους του άνδρα. Παρόντες είναι επίσης δύο διασώστες, οι οποίοι όμως δεν παρεμβαίνουν.

Μετά από λίγα λεπτά, ο άνδρας σταματά να αντιστέκεται και φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του, ενώ οι αστυνομικοί συγκρατούν και τους αστραγάλους του. Ένας από αυτούς προσπαθεί να ελέγξει την κατάστασή του, αλλά δεν λαμβάνει καμία απάντηση.

«Συνέχεια ζητούσε βοήθεια. Δεν έκανε τίποτα· απλώς συνέχιζε να ζητάει βοήθεια. Ήταν λίγο ταραγμένος, φώναζε ‘βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια’».

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας κάτοικος της πολυκατοικίας στη Via Svevo, στην περιοχή Πιλάστρο της Μπολόνια. Ένας μάρτυρας που είδε τι συνέβη στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, όπου, αργά το πρωί, πέθανε ο 43χρονος άνδρας.

 «Τον σκότωσαν, θέλω δικαιοσύνη»

«Δεν θα ησυχάσω μέχρι να εκδικηθεί ο αδελφός μου. Δεν θα ησυχάσω». Αυτά είναι τα λόγια της , της αδελφής του Αμπτεραχίμ Φακίρ, που πέθανε κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου.

Η γυναίκα, μαζί με τον άλλο αδελφό του 43χρονου, με τον οποίο ζούσε, παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια καθώς η αστυνομία διεξήγαγε την έρευνά της.

«Δεν ξέρουμε τι συνέβη», συνέχισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμφανώς συγκλονισμένη.

«Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Αυτοί – η αστυνομία – ξέρουν τι συνέβη· το μόνο που ξέρουμε είναι ότι λάβαμε ένα τηλεφώνημα που μας ενημέρωνε ότι είχε πεθάνει. Του έβαλαν χειροπέδες και πέθανε. Του επιτέθηκαν. Τον σκότωσαν και τον ξυλοκόπησαν· υπάρχουν μάρτυρες».



Source link