Αρχική / Κόσμος / Ιράν: Θα επιβάλλει πρόστιμα και θα καταλαμβάνει προσωρινά σκάφη που παραβιάζουν τα μέτρα του στο Ορμούζ

Ιράν: Θα επιβάλλει πρόστιμα και θα καταλαμβάνει προσωρινά σκάφη που παραβιάζουν τα μέτρα του στο Ορμούζ


Ο εκπρόσωπος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, Εμπραχίμ Αζιζί δήλωσε ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία θα επιβάλλεται πρόστιμο στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ και τα οποία θεωρούνται ότι παραβιάζουν τον αποκλεισμό του Ιράν.

Τα πλοία που «παραβιάζουν» τον αποκλεισμό και διέρχονται από τα Στενό θα επιβαρύνονται με πρόστιμο ίσο με το 20% της αξίας του φορτίου τους και θα κατάσχονται προσωρινά έως ότου καταβληθεί το πρόστιμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο ιρανικός στρατός θα υποχρεούται να υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις στις επιτροπές εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του κοινοβουλίου σχετικά με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Πλοία στα Στενά του Ορμούζ.

Ρούμπιο: Συνομιλίες με το Ιράν ίσως γίνουν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν προγραμματιστεί

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δηλώνει ότι προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν συνομιλίες.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 77 WABC, ο Ρούμπιο κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι στοχεύει αμάχους κατά τη διάρκεια του πολέμου και επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν στοχεύουν ποτέ αμάχους.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι άμαχοι μερικές φορές εμπλέκονται τραγικά στα διασταυρούμενα πυρά.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εύλογοι λόγοι να πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ διέπραξαν εγκλήματα πολέμου την πρώτη ημέρα του πολέμου, όταν επιτέθηκαν σε ένα δημοτικό σχολείο και ένα αθλητικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 175 άμαχοι (οι περισσότερες μαθήτριες).

Η Ουάσιγκτον δεν έχει αναγνωρίσει την ευθύνη της για τις επιθέσεις.



Source link