Αρχική / Κόσμος / Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο


Στο Μαρόκο έχουν επιστρέψει ήδη περισσότεροι από 37.500 μετανάστες, από τους περίπου 60.000 που είχαν εισέλθει τις προηγούμενες ημέρες στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

«Αναχωρήσεις από τη Θέουτα προς το Μαρόκο έως τις 15:30 της 31ης Ιουλίου: περισσότερες από 37.500», αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ενημέρωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

EPA/Reduan Dris

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Ισπανίας για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, μετά τη μαζική είσοδο 60.000 μεταναστών από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

«Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού της Ισπανίας και όλων των Ευρωπαίων απέναντι σε αυτήν την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κυριαρχίας τους», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

EPA/Reduan Dris

«Αυτό το απαράδεκτο περιστατικό είναι το άμεσο αποτέλεσμα των εσκεμμένων προσπαθειών της ισπανικής κυβέρνησης να επιτρέψει και να διευκολύνει τη μαζική παράτυπη μετανάστευση προς την Ευρώπη», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και συμπληρώνει: «Εξετάζουμε δράσεις για την υπεράσπιση των Αμερικανών, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, από αυτήν την απειλή. Και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ευρωπαίους συμμάχους που εξετάζουν παρόμοιες επιλογές».

EPA/Reduan Dris





Source link