Αρχική / Κόσμος / Εμφύλιος πόλεμος στη Μιανμάρ: Αεροπορική επιδρομή του στρατού σκοτώνει 33 αμάχους στα δυτικά της χώρας

Εμφύλιος πόλεμος στη Μιανμάρ: Αεροπορική επιδρομή του στρατού σκοτώνει 33 αμάχους στα δυτικά της χώρας


Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν, όταν αεροπορική επιδρομή του στρατού της Μιανμάρ χτύπησε μια αγορά και μια παρακείμενη γέφυρα στην πόλη Κιάουκταου, στη δυτική πολιτεία Ρακίν, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Στρατό του Αρακάν, μια ομάδα ανταρτών που ελέγχει την περιοχή.

Η επιδρομή έλαβε χώρα γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα (05:30 GMT), ανέφερε ο Στρατός του Αρακάν σε ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση στην περιοχή, Wai Hun Aung, η ομάδα του οποίου δραστηριοποιείται στην περιοχή, ανέφερε επίσης 33 νεκρούς και 36 τραυματίες.

«Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται αρκετά μακριά από τις μάχες και δεν έχει καμία σχέση με τη σύγκρουση», δήλωσε ο Wai Hun Aung, αναφερόμενος στο Κιάουκταου, μια πόλη στις όχθες του ποταμού στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Ρακίν.

Η Μιανμάρ βρίσκεται βυθισμένη σε εμφύλιο πόλεμο από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2021, το οποίο ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση και πυροδότησε εκτεταμένη ένοπλη αντίσταση.

Ο Στρατός του Αρακάν συγκαταλέγεται μεταξύ των διαφόρων ένοπλων ομάδων που μάχονται εναντίον του στρατού σε πολλαπλά μέτωπα και ελέγχει την περιοχή γύρω από το Κιάουκταου.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μιανμάρ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την αεροπορική επιδρομή της Δευτέρας.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο στρατός «επιδεικνύει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφύγει τη πρόκληση ζημιών σε αμάχους».

Ο Στρατός του Αρακάν και η Wai Hun Aung δήλωσαν ότι η αεροπορική επιδρομή της Δευτέρας ήταν ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά αυτού του είδους στην πολιτεία Ρακίν, από τότε που μια αεροπορική επίθεση σε νοσοκομείο στα δυτικά της πολιτείας τον περασμένο Δεκέμβριο σκότωσε τουλάχιστον 30 άτομα.





Source link