Αρχική / Οικονομία / «Δύσκολη αλλά εφικτή» η εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψαν ΗΠΑ και Ιράν, είπε ο Γκαλιμπάφ

«Δύσκολη αλλά εφικτή» η εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψαν ΗΠΑ και Ιράν, είπε ο Γκαλιμπάφ

Η Τεχεράνη εξακολουθεί να έχει βαθιές διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το πρόσφατα υπογεγραμμένο μνημόνιο κατανόησης, τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου και επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, χαρακτηρίζοντας την εφαρμογή του «δύσκολη, αλλά εφικτή».

Ο Γκαλιμπάφ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Τεχεράνη με τον Μοχαμάντ Νταρβίς, επικεφαλής του ηγετικού συμβουλίου της Χαμάς, ο οποίος ταξίδεψε στο Ιράν για να παραστεί στις τελετές της κηδείας του Χαμενεΐ.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γκαλιμπάφ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε ειρήνη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα αναγνωρίσουμε το Ισραήλ».

Τόνισε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει τους μουσουλμάνους και τον «άξονα της αντίστασης», σύμφωνα με…

Περισσότερα…