Μια φρικτή γυναικοκτονία, με θύμα την 46χρονη Λορένα Ιτσέρι, αποκαλύπτεται μέσα από το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε στην Αστυνομία, λίγη ώρα πριν ο πρώην σύντροφός της, ο 36χρονος Φεντερίκο Βέλα, την οδηγήσει στον θάνατο.
Η φωνή της γυναίκας, που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια ενώ ήταν κλειδωμένη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, καταγράφηκε στην αίθουσα επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλωρεντίας και αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της έρευνας.
Η τελευταία κλήση της Λορένα στο 112 διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Ήταν λίγο μετά τις 14:00 όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς, περιγράφοντας με ψυχραιμία τον εφιάλτη που ζούσε: ο πρώην σύντροφός της την είχε χτυπήσει, απαγάγει και δέσει, πριν την κλείσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.
«Ο πρώην σύντροφός μου με χτύπησε και με απήγαγε»
«Ο πρώην σύντροφός μου με χτύπησε και με απήγαγε» είπε στους αστυνομικούς, περιγράφοντας όσα είχαν συμβεί λίγο νωρίτερα. Η Λορένα εξήγησε ότι ο άνδρας την είχε ξυλοκοπήσει στο γκαράζ και στη συνέχεια την είχε βάλει στο αυτοκίνητο, δεμένη.
«Είναι ο πρώην μου, λέγεται Φεντερίκο, είναι 36 ετών. Είμαι μέσα στο αυτοκίνητο περίπου δέκα λεπτά», ανέφερε, ενώ προσπαθούσε να ενημερώσει τους αστυνομικούς για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Παρά τον φόβο της, κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη. Είπε ότι δεν γνώριζε πού την πήγαινε ο Βέλα, αλλά πίστευε πως κατευθυνόταν προς το σπίτι του στη συνοικία Γκαλούτσο της Φλωρεντίας.
Η τηλεφωνική σύνδεση παρουσίαζε προβλήματα, καθώς το όχημα κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Α1, όμως στο όγδοο λεπτό της κλήσης οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε. Το κινητό της Λορένα κατέγραφε πλέον όσα γίνονταν μέσα στο αυτοκίνητο.
Το όχημα σταμάτησε και ακούστηκε ο ήχος από το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ. Οι αστυνομικοί παρέμειναν σιωπηλοί για να μην γίνουν αντιληπτοί από τον δράστη.
Τα τελευταία λόγια
Τότε ακούστηκε η φωνή της Λορένα να απευθύνεται στον Φεντερίκο: «Τι κάνεις; Σε αγαπώ, μην ανησυχείς, θα τα ξαναβρούμε».
Οι Αρχές εκτιμούν ότι αυτά τα λόγια ήταν η ύστατη προσπάθεια της γυναίκας να τον ηρεμήσει και να τον πείσει να την αφήσει να ζήσει. Ο Βέλα, σύμφωνα με την έρευνα, τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό τους και την πίεζε με μηνύματα.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο 36χρονος οδήγησε μέχρι τη γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Α1 στο Μπαρμπερίνο ντελ Μουτζέλο και πέταξε τη Λορένα στο κενό.
Περίπου 40 λεπτά αργότερα, μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο ίδιος έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το ίδιο σημείο.
Το τελευταίο τηλεφώνημα της Λορένα αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της δικογραφίας, αποτυπώνοντας τις δραματικές στιγμές πριν από την τραγωδία.








