Αρχική / Οικονομία / Αύξηση 3,3% σημειώσαν τα βίαια εγκλήματα από ανήλικους στη Γερμανία το 2025

Αύξηση 3,3% σημειώσαν τα βίαια εγκλήματα από ανήλικους στη Γερμανία το 2025

Μείωση της εγκληματικότητας για το 2025 καταγράφουν τα στοιχεία της αστυνομίας στη Γερμανία, ωστόσο αυξημένες είναι οι σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά και η παραβατικότητα των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, η αστυνομία στη Γερμανία κατέγραψε το 2025 περίπου 5,5 εκατομμύρια υποθέσεις, κατά 5,6% λιγότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Οι ειδικοί της αρμόδιας υπηρεσίας της αστυνομίας ωστόσο διευκρινίζουν ότι η μείωση δεν οφείλεται απαραίτητα σε αύξηση της νομοταγούς συμπεριφοράς, αλλά κυρίως στη μερική αποποινικοποίηση της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης από τον Απρίλιο του 2024.

🇩🇪 Germany’s Interior Minister Alexander Dobrindt says overall crime dropped 5.6% in 2025 — but serious offences moved in the opposite direction.

Murders and manslaughter rose 6.5%, while rape and aggravated sexual assaults increased by 8.5%….

Περισσότερα…