Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση 114 οικονομικών κανονισμών και στην Αγγλία έχει ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» αναφορικά με την τιμωρία που θα επιβληθεί στους «πολίτες», αν και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως νομικοί κύκλοι στο Νησί αναφέρουν, ότι η ανακοίνωση της ποινής είναι θέμα που θα κρατήσει καιρό.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι κυκλοφορούν πολλά «σενάρια» αναφορικά με την αγγλική ομάδα, με πολλούς οπαδούς άλλων αγγλικών συλλόγων να ζητούν αφαίρεση τίτλων, άλλους να κάνουν λόγο για άμεσο υποβιβασμό και ορισμένους άλλους να επιθυμούν την επιβολή μεγάλων οικονομικών προστίμων.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα κυκλοφορούν κι άλλα «σενάρια» που θέλουν πολλά αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι να έχουν τάσεις φυγής από το Έιτιχαντ και σήμερα, δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου αναφέρουν ότι η Άρσεναλ έχει στο μεταγραφικό της «στόχαστρο» τον Έρλινγκ Χάαλαντ.
Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά το ρεπορτάζ αναφέρει πως η πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και σε περίπτωση που επιβληθεί μεγάλη ποινή στην Σίτι, θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του Νορβηγού επιθετικού.
Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι στο συμβόλαιο του Χάαλαντ δεν υπάρχει κανένας όρος αποδέσμευσης κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν η Σίτι υποβιβαστεί, ο διεθνής στράικερ δεν μπορεί ν’ αποχωρήσει από το Έιτιχαντ χωρίς να δώσει το «οκέι» η αγγλική ομάδα.
Από πλευράς Άρσεναλ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο δημοσίευμα ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Χάαλαντ δεν έχει πει το παραμικρό για ενδεχόμενη αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Σίτι.
Αν όμως οι «πολίτες» έμπαιναν στον πειρασμό πώλησης του Χάαλαντ, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η ομάδα που θα θελήσει να πάρει τον Νορβηγό, θα πρέπει να βγάλει απ’ τα ταμεία της τουλάχιστον 200 εκατ. λίρες.
Μ’ αυτό το ποσό κοστολογεί η Μάντσεστερ Σίτι τον διεθνή σέντερ φορ αλλά είναι δύσκολο να δώσουν οι πρωταθλητές Αγγλίας ή κάποια άλλη ομάδα, ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Πρέπει βέβαια εδώ να τονίσουμε ότι μεταγραφικά «σενάρια» έχουν δει τις τελευταίες το φως της δημοσιότητας και γι’ άλλους παίκτες της Σίτι, αλλά τα όσα γράφτηκαν για τον Νορβηγό σήκωσνα μεγάλη «σκόνη».









