Η Ροδούλα ξέρει από ζύμη. Ξέρει πολλά και τα μοιράζεται μαζί σου!
Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε ζυμο-απορίες!
- Γιατί δεν φουσκώνει η ζύμη σου;
Βάζεις μαγιά και δεν σου φουσκώνει; Κάτι δεν πάει καλά. Τι συμβαίνει; Μπορεί να σου φανεί παράξενο, όμως το μυστικό βρίσκεται στη θερμοκρασία των υλικών. Κανένα υλικό δεν πρέπει να είναι καυτό ή παγωμένο και όλα θα πάνε καλά.
- Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί η ζύμη για πίτσα στο ψυγείο;
Εφόσον έχεις δώσει στη ζύμη στο σχήμα που θέλεις, πασπάλισέ τη με λίγο σιμιγδάλι, και τύλιξέ τη με διάφανη μεμβράνη. Θα διατηρηθεί ως και 48 ώρες στην ψύξη, ενώ στην κατάψυξη για πολύ καιρό.
- Τι κάνουμε για να μην κολλάει το κέικ στη φόρμα;
Λαδώστε ελαφρά ή αλευρώστε τη φόρμα, πριν βάλετε μέσα το κέικ.
- Τι κάνουμε όταν στη ζύμη με τσουρέκια πέσει παραπάνω αλεύρι;
Ζυμώνουμε απαλά ενώ προσθέτουμε χλιαρό γάλα.
- Τι τύπο αλεύρι να χρησιμοποιώ;
Θεωρητικά το αλεύρι «για όλες τις χρήσεις» μπορεί να σε καλύψει για όλα.
Αν θες όμως καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να θυμάσαι ένα βασικό κανόνα:
Για τις αλμυρές ζύμες, όπως είναι το ψωμί, η πίτσα, το πιροσκί κ.α., ιδανικό είναι το σκληρό αλεύρι.
Για τις γλυκές ζύμες, όπως το κέικ, η μαρέγκα κ.α., το ιδανικό είναι το μαλακό αλεύρι.
Για να μάθεις τα πάντα για τη ζύμη και να δεις όλα τα προϊόντα λιανικής πώλησης της Ροδούλας,
κάνε κλικ στο www.patsavourenies.gr!