Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Γέρακα Αττικής.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 15:30 και για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 46 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα.
Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Παλλήνης.
Οριοθετήθηκε άμεσα
Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα, κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα -περίπου 15 λεπτών- να οριοθετήσουν το μέτωπο.
Μήνυμα του «112»
Στις 15:43 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.
⚠️ Activation 1⃣1⃣2⃣
🆘 Fire in the area #Anthousa of the regional unit of #East_Attica
‼️ Stay alert and follow the instructions of the Authorities
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 19, 2026
Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.
Για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών.









