Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / «Ντόναλντ, τώρα ποιον θα πάρεις τηλέφωνο;» – Τα διεθνή ΜΜΕ «κράζουν» τον Τραμπ (pics)

«Ντόναλντ, τώρα ποιον θα πάρεις τηλέφωνο;» – Τα διεθνή ΜΜΕ «κράζουν» τον Τραμπ (pics)


Τα ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο περνούν γενεές δεκατέσσερις τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ από την επόμενη φάση του Μουντιάλ με το Βέλγιο να τις διαλύει με 4-1.

Ο πλανητάρχης είχε παρέμβει προσωπικά προκειμένου να αρθεί η κόκκινη κάρτα του Χολαρίν Μπαλογκάν και να αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι πράγμα που τελικά συνέβη, αφού ο Τζιάνι Ινφαντίνο παρέπεμψε την υπόθεση στην επιτροπή η οποία πήρε πίσω την αποβολή.

Τι λένε για τον Ντόναλντ Τραμπ

Η βελγική Het Nieuwsblad κυκλοφόρησε με τον αιχμηρό τίτλο: «Ποιον θα πάρεις τώρα τηλέφωνο, Ντόναλντ;»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Κάναμε ξανά το Βέλγιο μεγάλο. Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Μουντιάλ, νικώντας τις ΗΠΑ με 4-1 χάρη σε δύο γκολ του Σαρλ Ντε Κετελάρε. Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν και ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Η δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε μετά από αυτό που χαρακτηρίστηκε ως η ντροπή του Μουντιάλ».

Η βρετανική Daily Mail ήταν ιδιαίτερα καυστική. «Το όνειρο των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε. Το Βέλγιο πέτυχε τέσσερα γκολ και απέκλεισε τους διοργανωτές, παρά την πρωτοφανή παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ.»

Στη συνέχεια σημειώνει:

«Τελικά αποδείχθηκε ότι ο Τραμπ ανησυχούσε για τον λάθος επιθετικό. Ο πρόεδρος άσκησε πιέσεις στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ώστε να επιτραπεί στον τιμωρημένο Φολαρίν Μπάλογκαν να αγωνιστεί απέναντι στο Βέλγιο.

Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, όμως αυτό δεν είχε καμία ουσιαστική επίδραση. Αντίθετα, ο Σαρλ Ντε Κετελάρε ήταν εκείνος που έκρινε την αναμέτρηση και έβαλε τέλος στο όνειρο των ΗΠΑ.»

L’Equipe: «Τόση φασαρία για το τίποτα»

Η γαλλική L’Equipe σχολίασε ειρωνικά την υπόθεση του Μπαλογκούν με τίτλο:

«Όλη αυτή η προσπάθεια… για αυτό;»

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, το Βέλγιο κυριάρχησε απόλυτα και η συμμετοχή του Μπαλογκούν δεν επηρέασε στο παραμικρό την εξέλιξη του αγώνα.

The Guardian: «Η FIFA άνοιξε το κουτί της Πανδώρας»

O «Guardian» επικεντρώθηκε περισσότερο στην απόφαση της FIFA να ανακαλέσει την τιμωρία του Μπαλογκάν.

Όπως αναφέρει, η απόφαση αυτή «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας», προκαλώντας τεράστια συζήτηση γύρω από την αξιοπιστία της διοργάνωσης, την ισονομία και το κατά πόσο μπορούν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις σε αθλητικές αποφάσεις.

Bild: «Μετά το σκάνδαλο Τραμπ, οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν»

Η γερμανική Bild ήταν επίσης αμείλικτη.

«Μετά το σκάνδαλο Τραμπ με την κόκκινη κάρτα: Οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν! Το Βέλγιο πήρε εκδίκηση για λογαριασμό ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου.»

Το γερμανικό μέσο αποθέωσε παράλληλα τους Βέλγους, σημειώνοντας πως μετά το τελευταίο σφύριγμα κανείς δεν μιλούσε πλέον για τη διαμάχη με τη FIFA, αλλά μόνο για την εντυπωσιακή εμφάνιση των «Κόκκινων Διαβόλων».

Gazzetta dello Sport: «Ο Λουκάκου πανηγύρισε με τον χορό του Τραμπ»

Η ιταλική La Gazzetta dello Sport συνόψισε την αναμέτρηση γράφοντας: «Ο Μπαλογκούν απογοήτευσε, οι Ντε Κετελάρε και Λουκάκου διέλυσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ρομέλου πανηγύρισε με τον γνωστό χορό Τραμπ και πλέον το Βέλγιο ετοιμάζεται για τον προημιτελικό απέναντι στην Ισπανία».



Source link