Αρχική / Οικονομία / Πυρά του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, δύο νεκροί

Πυρά του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, δύο νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε σήμερα, σε δύο χωριστά περιστατικά στον Λίβανο, ομάδες ανθρώπων τους οποίους παρουσίασε ως «τρομοκράτες» της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου.

Είναι η πρώτη φορά που ο στρατός ανοίγει πυρ μετά το βράδυ του Σαββάτου στον νότιο Λίβανο, όπου είχε διαπιστωθεί μια ηρεμία εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Οι πυροβολισμοί αυτοί σημειώθηκαν την ώρα που ανοίγει στην Ουάσινγκτον ένας πέμπτος κύκλος απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, στις οποίες αντιτίθεται η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ.

Στο πρώτο περιστατικό, Ισραηλινοί στρατιώτες «άνοιξαν πυρ με τα πολυβόλα τους» προς την πλευρά ανδρών που…

Περισσότερα…