Με τρεις παίκτες να μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου (MVP) της 26ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Greek Basketball League για τη σεζόν 2025-26.
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος του Παναθηναϊκού, ο Ντέβον Γκραντ του Προμηθέα και ο Μπράις Τζόουνς του Άρη οδήγησαν την ομάδα τους σε νίκη στο πλαίσιο της 26ης «στροφής» και συγκέντρωσαν από 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν MVP.
Ο Ρογκαβόπουλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της 9ης αγωνιστικής, βοήθησε το «τριφύλλι» να επικρατήσει της Μυκόνου στο “Telekom Center Athens” με 97-76. Ο διεθνής φόργουορντ χρησιμοποιήθηκε για 18 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα και είχε απολογισμό 15 πόντους (3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ δέχθηκε 1 κόψιμο και υπέπεσε σε 1 φάουλ.
Ο Γκραντ, ο οποίος ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά MVP στην Greek Basketball League, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα στη νίκη επί του Ηρακλή στην Πάτρα με 97-85. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ βρέθηκε στο παρκέ για 22 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και τελείωσε το ματς με 26 πόντους (1/2 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κερδισμένα φάουλ, ενώ υπέπεσε σε 2 λάθη και 3 φάουλ.
Τέλος, ο Τζόουνς, ο οποίος επίσης αναδείχθηκε για πρώτη φορά πολυτιμότερος παίκτης στην Greek Basketball League, βοήθησε τον Άρη να επιβληθεί του Πανιωνίου στο Αλεξάνδρειο με 75-65. Ο 31 ετών Αμερικανός γκαρντ είχε, σε 30 λεπτά συμμετοχής, 17 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 10/10 βολές), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 11 κερδισμένα φάουλ, ενώ υπέπεσε σε 3 λάθη και 2 φάουλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την υψηλότερη βαθμολογία στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής είχε ο Καλίντ Μουρ που συγκέντρωσε 26 βαθμούς στην ήττα της Μυκόνου από τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε για 28 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο και είχε απολογισμό 20 πόντους (6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 9 ριμπάουντ, 3 κερδισμένα φάουλ και 2 κλεψίματα, ενώ δέχθηκε 2 κοψίματα και υπέπεσε σε 4 φάουλ.
Υπενθυμίζεται ότι τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 25ης αγωνιστικής μοιράστηκαν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού και ο Ταϊρί Άπλμπι της Μυκόνου, οι οποίοι, μάλιστα, αναδείχθηκαν για πρώτη φορά MVP στο εφετινό πρωτάθλημα.









