Αρχική / Οικονομία / Δύο νεαρές Γαλλίδες δικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών στην Τουρκία, λένε ότι εξαπατήθηκαν από φίλο τους

Δύο νεαρές Γαλλίδες δικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών στην Τουρκία, λένε ότι εξαπατήθηκαν από φίλο τους

Δύο νεαρές Γαλλίδες, που συνελήφθησαν στα τέλη Φεβρουαρίου, σε μια ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη κι έχοντας στις αποσκευές τους σχεδόν 25 κιλά κάνναβης, αναμένεται να βρεθούν εκ νέου την Τρίτη ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης, που αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία της.

Οι νεαρές γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται υπό κράτηση εδώ και δέκα μήνες στη μεγαλύτερη φυλακή της Τουρκίας, στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, είναι αντιμέτωπες με κάθειρξη άνω των 10 ετών.

Κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία τον Σεπτέμβριο, η Ιμπτισέμ Μπ., 22 ετών και η Μαριάμ Ν., ηλικίας 23 ετών, είχαν ισχυριστεί ότι παραπλανήθηκαν από έναν φίλο τους, τον Τερίκ Ο. και έναν συνεργό του, που τους έδωσε στην Μπανγκόκ δύο βαλίτσες για να τις μεταφέρουν στο Βέλγιο, στη μητέρα του Τερίκ Ο.

«Είναι δύο πραγματικά αφελή (κορίτσια),…

Περισσότερα…