Δημήτρης Ρολόγης: Γιατί συμμετέχω στις Ευρωεκλογές

289

Ο γνωστός Αν. Καθηγητής Νευροχειρουργικής Δημήτρης Ρολόγης, κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και μιλάει για την απόφαση του να πολιτευτεί.

Ύστερα από παλινωδίες και  παραμύθια με δράκους ή χωρίς είναι πια κοινή παραδοχή πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το οικοδόμημα που όλοι διαβιούμε και ότι τα Κράτη –Μέλη είναι μέρη αυτού του οικοδομήματος.

Σήμερα τείνει να γίνει και κοινή παραδοχή πως δεν είναι δυνατόν να ευημερεί το οικοδόμημα όταν έστω και ένα τμήμα του αντιμετωπίζει προβλήματα και το ανάποδο. Δεν γίνεται να ευημερεί ένα τμήμα και να καταρρέει το οικοδόμημα.

Πίστευα ανέκαθεν στην δύναμη της συλλογικής και συντονισμένης δράσης και ο χώρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα πεδίο που αυτή η δράση, έστω και αποσπασματικά, έστω και στα σπάργανα , έχει αποδώσει καρπούς.

Θεωρώ πως ήρθε ο καιρός αυτή η θεωρητική μου πίστη να δοκιμαστεί και έμπρακτα, γι αυτό ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την ευρωβουλή.

Γνωρίζω καλά ένα αντικείμενο κι αυτό είναι η ΥΓΕΙΑ! Στόχος μου, από πάντα, ήταν  ένας, η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Είτε είναι υγιείς και οφείλουμε να τους προφυλάξουμε να μην νοσήσουν, είτε νοσούν και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να θεραπευτούν και ταυτόχρονα και κυρίως να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια τους.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί η ΕΝVI, επιτροπή επιφορτισμένη με την ενασχόληση με την ΥΓΕΙΑ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, την ΔΙΑΤΡΟΦΗ και εγώ θα πρόσθετα ότι οφείλει να συμπεριλάβει και την ΑΘΛΗΣΗ.

Το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής δεν προσφέρεται για θεωρητικολογίες και μακρόπνοα αλλά ανεφάρμοστα σχέδια.

Απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις, γρήγορες αποφάσεις, συντονισμένες κινήσεις από όλα τα Κράτη-Μέλη και κοινή, ελεγχόμενη χρηματοδότηση! Θεωρώ ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορώ και θέλω να προσφέρω πολλά!

Το δικό μας σήμερα, είναι το αύριο των παιδιών μας κι από την ώρα που δεν μας αρέσει αυτό που ζούμε, οφείλουμε να αγωνιστούμε να το αλλάξουμε για κείνα.

Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να δώσουμε το κίνητρο στα νέα παιδιά να πάρουν από μας την σκυτάλη για να συνεχίσουν.

Και συνέχεια χωρίς δέσμευση, συνέπεια και διαρκή δράση, δεν μπορεί να υπάρξει.

Δημήτρης Ρολόγης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αν. Καθηγητής Νευροχειρουργικής